fredag 30 april 2010

Hipp, hipp, hurra på min 3-årsdag!

Ja just det, idag blir jag tre hela år! Ser fram emot en hel dag där jag bara får ligga på soffan och blir handmatad..eller?

Nejdå, inte får man sola sig själv i födelsedagsglansen inte, här är det späckat schema. Husse fyllde 30 i förrgår och husses mamma fyllde 60 igår så det blir kalas och firande hela helgen. Lite orolig är jag för att jag inte kommer får vara i centrum såklart, å andra sidan kommer det blir mååååååånga att charma och tigga ifrån. Så många så ingen kommer kunna hålla koll på om jag fick tårta trettiotvå gånger eller inte. Både fördelar och nackdelar alltså.

Den största nackdelen är att min matte lyckats pricka in min vaccination på min födelsedag, som vanligt... Vaccinationskompensation blir det då = mycket fjäsk och godsaker.

Skickar en födelsedagshälsning till alla mina syskon och tänker lite extra på de syskon som tyvärr inte busar med oss längre..

onsdag 28 april 2010

Nu är det jul igen...

-Du Batman, undrar när den här förbaskade snön ska försvinna? Vi är nästan inne i maj och ännu ligger det en liten snöhög kvar där bakom garaget... Brrr
-Men, vad fasen är det där...? Kom hit får du se!
-Vadå?
-Ser du inte Batman! Ligger det inte en julgran där bakom snöhögen?
- Jo, jäklar du! Julgran i april, då heter det väl vårgran?
- Du har mycket att lära du Batman...
- När min matte och husse ser en gammal julgran i april så kallar dom den för "den där j**la skitgranen", inte aprilgran - så det så!
-Jaadu Mållgan.. Jag kanske har myckt att lära men det har nog du också..
- Nu går jag och knyter mig, jag känner av den här omtalade vårtröttheten av allt grantjafs...
-Ok, jag kommer! Ska vi ligga hjärta?
-Ok då...

torsdag 15 april 2010

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne

Påsken var grå men sen kom SOLEN!!! Jag har fått vårkänslor och känner mig som valp på nytt! Livet leker, hormonerna sprudlar och ingen sprätter bättre än vad jag gör, så det så. Allt blir lek, jag letar pinnar och struttar runt med dem på gården så mina öron fladdrar i takt med mina steg. Jag älskar våren!!!!! När vi är inne så letar Batman och jag solfläckar på golvet och ligger och solar och njuter, se själva.
Ibland blir man dock lite orolig, för mycket sol är inte bra det heller har jag hört. -Hallå Batman! Lever du? Har du fått solsting?
-Jag tror vi måste tillkalla ambulans, han rör ju inte på sig!
-Jahaaaa, låg du bara och solade! Då delar vi väl matta och samsas om solen.
-Visst är väl livet bra härligt i alla fall?
-Bara ligga i solen och pilla navelludd, det är livet det!
-Var är mina solbrillor tro?
-Du och jag Batman..
-Jaaa, du och jag Mållgan... i solen..

lördag 3 april 2010

Påsklov i gråskala

Glad Påsk på er allihopa! Eller ska jag säga Grå Påsk? Här där jag bor är det grått, trist och lerigt och solen lyser med sin frånvaro trots att jag hade beställt sol till mitt påsklov. Jag känner mig nästan lite deppig måste jag säga.

Idag bröt vi den grå tristessen och åkte till sportfältet för förmiddagspromenad och för att kika om rastgården där var en leråker eller om Batman och jag kunde få rusa av oss lite där efter promenaden.
Som tur var var det mest snö där så det gick alldeles utmärkt att ta en lekstund. Vi fick öva balans och hoppa upp på bänkar och öva inkallning med visselpipa och det var väl ok. Sen var tanken att vi skulle passa på och leka och springa av oss ordentligt när nu tillfälle verkligen gavs..
Batman var helt galen, han for runt som ett jehu och sprätte snö på oss alla.. meen inte jag.
-Mållgan varför leker inte du med den andra tjuren frågade husse och matte? Nää, jag trivs bättre här där jag kan gå och lukta på snöklumparna svarade jag och lunkade vidare.
Batman var i extas! -Wohoooooo! Titta! Ett godispapper, vad kul!
-Mållgan, kom och titta, ett godispapper!
-Mållgan, kom igen! Lek med mig nu då! sa Batman. Vi kan ju leka kull som du gillar!
-Sluta tjata på mig, jag börjar leka när jag vill sa jag tjurigt.
Och sen, som ett under, vände plötsligt min tjurighet och jag gjorde en helomvändning! -Vill du se på lek Batman? Kom igen då!
-Hjääälp! Han kommer och tar mig skrek Batman med skräckblandad förtjusning!
-Det kan du ta och skriva upp att jag gör! När vi hade sprungit ett tag så kändes det faktiskt lite bättre. Ok, vädret ÄR trist och grått men jag har i alla fall långledigt så varför inte göra det bästa av dagen? Vem vet, solen kanske skiner imorgon!