fredag 17 juli 2009

Kul tur?

Den här veckan är vi hundvakt åt mattes föräldrars hund Remus. Vi funkar bra ihop men han är ju inte direkt någon partypolare... Han snarkar, vill gå upp tidigt på morgnarna och är bara helt enkelt en... riktig pensionär!

Pensionärer tycker ju om gamla saker och kultur tänkte jag så varför inte ta med honom på en tur till Ornässtugan som ett litet tidsfördriv?! Matte och husse tyckte det var en jättebra idé av mig så vi packade in oss i bilen och åkte dit. Nu ska jag lära honom ett och annat om Gustav Vasa och så tänkte jag men... ...när vi kom fram så ville matte och husse börja med att fika! Va, fika nu? Vi är ju vid Ornässtugan för att få oss en historielektion, inte för att mata huvudet med kladdkaka tänkte jag. Typiskt lärare, vill bara fika. Jag menar man har väl hört att alla lärare sitter och äter tårta varje rast och eleverna får bara stå utanför och titta på.Caféet var jättemysigt, Remus och jag fick lite vatten och sedan kom husses och mattes fika. Äppelkaka med vaniljsås, kladdkaka med grädde... Men... Var är Remus och mitt fika?
Hallå! VAR ÄR FIKAT?
Matte låtsades inte höra så pinsamt nog fick min gäst Remus och jag ligga och svälta under bordet.
Utsvulten hund nr 1
Utsvulten hund nr 2
Efter fikat ville inte husse och matte lära sig någon historia heller. Inget besök inne i stugan, bara promenera runt och ta kort utanför, snikna j---lar... Remus och jag fick bara hänga med. Posera när det skulle poseras, sitta fint såklart...
Men... Vad har du i fickan husse? Kan det vara lite hundgodis kanske? Om det är det så är ni förlåtna, men då vill jag ha minst två bitar! Ja och Remus kan kanske få en bit han också ;-) Det här var trevligt, det måste vi göra om! sa husse. Jo, jo men nästa gång räcker i så fall inte en bit hundgodis som muta, då ska jag minst ha en bulle för att uppföra mig.

onsdag 8 juli 2009

Tillfälligt avbrott

Va? Vad vill du matte? Stör mig inte, jag har ju semester har jag ju sagt! Hur många gånger ska jag behöva berätta för er att... Blogga? Ok då, jag kommer... Många undrar säkert vad en snygg kille som jag gör på sin semester...
När det är fint väder hänger jag mest med polarna på gräsmattan, lirar lite boll och så...
Gösta, vänta på mig! Jag ska inte hoppa över dig den här gången när vi jagar varandra, jag lovar!
Jaha, ensam med bollen igen då...
Försöker du också smita? Var är det ni ska någonstans?
Skuggan under pionerna...
...jaså, du med Gösta.
Gösta brukar smyga på mig när jag leker med bollen, han kan inte springa lika fort som jag så jag tror att han är lite avundsjuk faktiskt om sanningen ska fram. När husse kastar bollen så rusar Gösta efter den och SEN kommer jag - farande som skjuten ur en kanon och trollar bort katten.
Kom du Gösta, jag ska inte springa efter dig den här gången... Nej men förra gången SKOJADE jag ju bara, det var ju ett litet skämt! Den här gången lovar jag på riktigt att inte jaga dig, titta bara - jag ligger ju helt stilla nu.
Nja, Gösta brukar genomskåda mig rätt snart, han är inte så dum som han ser ut den där katten. Annars har jag varit ut på lite småutflykter hit och dit men matte glömmer ju jämt kameran så det blir inte så mycket kort tagna då. Jag har också hälsat på mattes föräldrars hund Remus lite och nästa vecka ska han komma och bo här med mig, vi får se vad vi hittar på då.
Husse och matte har varit på en lite längre utflykt till Gran Canaria förresten så då bodde jag hos min husses mamma och pappa. De var jättesnälla och gav mig MASSOR av godsaker... Oj, just det, det var ju husses föräldrars och min lilla hemlighet så det skulle jag kanske inte ha berättat.
Men jag saknade faktiskt min matte och husse måste jag erkänna, det var riktigt skönt när de kom och hämtade hem mig igen. De hade saknat mig också och längtat efter mig hela tiden. Ja, borta bra men hemma bäst som jag brukar säga! Husse berättade att de sett något jättehemskt i Spanien. De hade varit inne på en djuraffär och där satt det hundvalpar och kattungar i akvarier och såg JÄTTEledsna ut.. Matte och husse tyckte det var jättehemskt och så längtade de ännu mer efter mig såklart när de såg alla hundar.
Nej nu börjar jag känna mig lite trött av allt det här bloggandet faktiskt, det har regnat här i snart en vecka och jag blir trött av och på regnväder också så nu är jag supertrött. Jag ska bara lägga mig i bädden och gnaga lite på det där spanska benet jag fick och sen blir det nog en tupplur till innan det är dags att lägga sig för natten... Man behöver mycket sömn om man ska kunna vara så snygg som jag är! Vi ses! / Sommarhälsningar från Mållgan