måndag 22 december 2008

God Jul!

Ho, ho, ho! God Jul i förskott önskar jag er allihopa! Jag är ute med önskningen i god tid för på julafton kommer jag ha fullt upp med att käka julmat, jaga Gösta, öppna julklappar, jaga Gösta, sova, jaga Gösta, träffa tomten, jaga Gösta - ja, ni fattar!

Jag ska faktiskt få träffa tomten för första gången i år. Förra året fick jag vara hemma under själva julklappsutdelandet, tomten hade lämnat klappar till mig som jag fick öppna efteråt. Undrar vad jag får i år? Jag har önskat mig massor av köttbullar, korvar och smaskiga ben att tugga på!
Titta bara på mig! Vilken tomte kan motstå det här söta ansiktet? Jag kommer nog få mest julklappar av alla så snäll och söt som jag är! Hoppas inte tomten såg när jag gnagde på ett hörn av köksbordet, lite på kökssoffan och på en köksstol härom veckan...

Om han gjorde det så ska jag berätta för honom när vi träffas att jag inte gjorde det för att vara dum. Jag gjorde det för min älskade husse och mattes skull, de behöver verkligen få hjälp att förstå att det är dags för nya, fräscha köksmöbler. Vem vet vad tomten har i säcken till husse och matte....? (Please tomten - rädda mig ur den här pinsamma situationen! Vi har ju för sjutton nästan bott grannar, ja i alla fall i samma kommun, när jag var liten! Det är bara i år du behöver rädda mig och bära tunga köksmöbler- jag lovar! Nästa år är jag en stor kille och då kommer jag inte gnaga på möbler mer...)

fredag 19 december 2008

Dela med dig - det är snart jul...

Jag vet att det var längesen det blev något bloggat, matte har många ursäkter... Kameran blev bl.a. överhettad och slutade fungera så de fick lämna in den på fotoaffären för att kunna få ut de 350 bilderna som satt fast i den.

- 350 bilder på hundar och katter, är det era bilder? frågade expediten i fotoaffären högt när han lyckats få ordning på kameran och minneskortet och få ut alla bilder... Husse och matte skämdes lite men blev tvungna att erkänna att så var fallet. Så här kommer några av de 350 bilderna på oss!- Mmm, en tjurmuskel till mig! Tack!

-Vad har du där? undrar Gösta.. -Är det en flöjt?


-Kanske det, men du får inte låna den. Den är bara min.


-Det är ju snart jul, du kan väl dela med dig!? Räkna inte med några julklappar från mig Mållgan om du tänker vara så där självisk.

-Den här disktrasan är bara min i så fall, tro inte att du ska få smaka på den!


-Usch vad du stinker disktrasa Gösta, ska jag tvätta dig lite? Förlåt att jag var lite egoistisk tidigare men du får ju ligga bredvid mig i fåtöljen. Du, vi är väl vänner nu, eller hur? Du menade väl inte allvar med det där att jag inte skulle få någon julklapp från dig? Jag är nämligen VÄLDIGT snäll, som man alltid ska vara, och också VÄLDIGT förtjust i julklappar. Du är väl inte långsint som matte? Hallå Gösta! Vakna! Du lyssnar väl på vad jag säger? Gösta!?