tisdag 22 april 2008

Det vete fåglarna vad som flög i mig...

Ibland när jag vill vara för mig själv en liten stund så går jag till gästrummet och hoppar upp på sängen. Jag tittar på fåglarna som flyger förbi och undrar vad det kan vara för slags fåglar och hur de gör för att flyga så högt. Matte och husse tycker att det är roligt när jag sitter och kikar ut så här, jag ser ju så klok ut. De brukar låta mig hållas och jag får sitta likt Ferdinand och bara luukta på blommorna.


Blommor!? Vem sa något om blommor? Har husse skvallrat? Husse var nämligen den första som upptäckte jord i vardagsrumssoffan när jag hade varit i blomkrukorna och ansat mattes nyplanterade pelargonskott. Jag måste lära mig att sköta sådant där lite snyggare så jag slipper bli avslöjad hela tiden...
På tal om att bli avslöjad så ska jag berätta något pinsamt. Jag satt själv i gästrummet och till slut blev det lite tråkigt att leka ornitolog när jag bara såg samma typer av fåglar hela tiden. Jag gick fram till byrån med mattes och husses underkläder och där hade matte slarvat och lämnat sin byrålåda öppen. När jag grävde runt lite bland grejerna hittade jag något roligt! Jag la mig i sängen och hade jättekul tills matte frågade husse om han visste var jag var och vad jag gjorde... Husse anade ugglor i gästrummet så han sprang fort till gästrummet och tog mig på bar gärning.

Åååh, nu kommer det pinsamma. Det var ett par av mattes underbyxor jag hade lekt med och slitit sönder. Jag hade liksom gjort en stringtrosa av en helt vanlig trosa. Eller vanlig och vanlig, matte säger att jag har känsla för det här med kvalité. Tydligen var det mattes dyraste trosor från Twilfit som jag hade fått tag på.




Matte och husse hade svårt att hålla sig för skratt när de såg vad jag hade gjort. Matte tyckte som sagt att det var ganska skickligt av mig att skippa gamla urtvättade bomullstrosor från Coop och gå direkt på märkesgrejerna. Ja, ja nu glömmer vi hela den här historien...

söndag 13 april 2008

Oops, I did it again...

Dags att fly landet? Var fan är mitt pass?
Oj, oj, oj! Vem har förstört kökssoffan? Fy sjutton vad taskigt mot husse och matte, de kommer INTE att bli glada. Vem det än är som har gjort det där så behöver den ju hjälp. Det hemska hände tydligen i fredags. Jag hade fått en riktig långpromenad på torsdagskvällen och en nästan lika lång promenad på fredagsförmiddagen så husse och matte räknade med att jag var ganska trött. Matte börjar jobba sent på fredagar så hon gjorde som vanligt i ordning mina tuggsaker och min aktivitetsgrej och bit-ej sprayade fåtöljens karmar innan hon gick.
Jag hade bara varit hemma knappt tre timmar och sov så skönt i fåtöljen när husse klev in genom dörren och upptäckte det hela. Jag hade visserligen legat och sovit i min fåtölj, precis bredvid kökssoffan, men inte hade jag sett någonting. Husse hittade direkt en huvudmisstänkt till dådet - gissa vem?
Ok, jag erkänner väl då, men jag kan inte förklara varför det blir så här. Jag bara låg och funderade lite på livet och så fanns hörnet så nära till hands. Det stack ut lite fult så jag försökte runda till det lite och sen råkade det bara bli mer och mer. Hjälp, jag är beroende, jag håller på att bli galen! Snart rakar jag av mig pälsen som Britney Spears och får gå med mössa. Finns det något behandlingshem för tuggberoende? Tuggplåster? Är det en fas i mitt liv? Går det över? Går det att bota? Jag har insett mitt beroende, hjälp och tips för hur jag kan sluta mottages tacksamt.

måndag 7 april 2008

Shop til you drop...

Igår var jag och shoppade på Granngården igen. Jag har handlat där förut, även om det var längesen, så expediten kände igen mig. Hon tyckte att jag var sååå glad och gullig (såklart). När husse och matte skulle skaffa hund så var husses argument att det knappt kostade någonting alls att ha hund, oj,oj,oj... Jo, jag får ju aaaldrig någonting och är så billig i drift... Ja faktiskt, jag kan ju inte rå för att matte och husse är shoppingberoende och vill överösa mig med grejer. På Granngården skulle matte bara titta på en sele (den andra i ordningen) så det blir lättare för mattes och husses föräldrar att gå ut med mig när de passar mig ibland (bra ursäkt). Till selen fanns ett matchande koppel (det sjätte) som också hamnade i korgen. Sen är jag ju lite understimulerad, jo eller hur, så de köpte en aktivitetsleksak (den fjärde i ordningen).
Det blev ännu en vattenskål (den tredje) utifall att man måste diska de två andra skålarna och alla andra bunkar i hela huset också är i disken... (och man har slut på vatten och diskmedel så man inte kan diska). Jag försökte, ivrigt påhejad av butikspersonalen på Granngården, välja ut lite nya mjukisleksaker men där har matte och husse lärt sig att säga nej nu: Köp hem en mjukisleksak och jag har hål på den inom två minuter, jag lovar! Jag fick inte tugga på det nya aktivitetsbenet heller när vi kom hem. Matte och husse ville att jag skulle ruska ur godis ur benet istället. Till slut var jag tvungen att rymma till vardagsrummet för att få gnaga ifred.
Så här snygg blev jag i min nya sele med reflextrådar... Det fanns även en jättesnygg sele med koppel på någon exklusiv hundbutik på nätet för endast 450 kr med frakt, billigt va.. Istället för den fick jag alltså en billig Granngårdssele för 99 kr. Men jag är inte orolig. Vänta en vecka bara så ska ni se att det blir den där internetselen också...




Det är inte lätt att vara så omtyckt och få så mycket grejer. Ibland måste man göra en Greta Garbo och dra sig undan från all uppmärksamhet. Vem vet, matte och husse fnyser åt hundbutikerna på nätet som säljer hundväskor, hundhårspännen, hundskor, hundhattar, parfymerade bajspåsar och hundklänningar. Tro mig, det står nog inte på förrän även de faller i fällan och börjar handla, i deras ögon, opraktiska saker. Kan jag få ett par solglasögon i så fall? Jag blir nästan bländad av min egen skönhet...

söndag 6 april 2008

Har jag grävt mig ner till Kina eller var är jag?

Vad är det här? Vita betande hästar? Det kallas stayer säger matte, läskigt säger jag... Men var är vi någonstans, jag känner inte alls igen mig. Jo, vi är vid Dragon Gate utanför Älvkarleby berättar matte. Husses pappa Hans har fyllt 60 år så mattes föräldrar och matte och husse har bjudit husses föräldrar på hemlig resa. Först åkte de till Gävle och åt på indisk restaurang, nada "nan" till mig för jag satt i bilen, och sedan åkte vi alltså till Älvkarleby.



Tyvärr var det stängt så vi kunde inte komma in och kika eller fika utan fick stå och titta in utanför muren. Efter det åkte vi mot Gysinge och fikade där istället och sedan blev det äntligen det jag längtat efter hela dagen....



...spriiiiiinga! Matte hinner knappt få med mig på bild för jag springer så fort på mattes föräldrars gård.


Fyyy sjutton vad jobbigt...





..men roligt!









Jag fick stanna och vila flera gånger men när jag vilat en liten stund var det full fart igen. Matte blev arg på mig för jag blev så glad över att vara i frihet så jag sprang och grävde upp ett par lökar ur rabatterna och sprang omkring med.



Husse var snällare än matte, han skällde inte på mig utan fortsatte bara leka med mig och kastade bollen.







Hemma hos mattes föräldrar får jag hoppa i sängen hur mycket jag vill.




Till att börja med ville jag bara gosa med min husse och vila upp mig lite efter allt springande.







Men sen blev jag lite galen och började bitas så då fick jag inte vara i sängen längre. Husse är också dum!


På vägen hem till Borlänge fick jag ligga i baksätet mellan matte och min husses mamma. Jag kanske kan vara lite galen och busig ibland men för det mesta är jag världens snällaste. Jag låg och slickade husses mamma Barbro på handen och då blev jag kliad och ompysslad. Jag slumrade lite då och då, det var en lång dag så gissa om det var skönt att komma hem!

tisdag 1 april 2008

Vilken cirkus!

Här ser ni en kille som kan konster. Matte och husse tycker att jag är så klok och lättlärd (släng er i väggen alla bordercollies). Som ni vet så kan jag ju en massa tricks, se själv om ni inte tror mig!

Här kör jag en klassisk sittning, släpper inte ögonen från godiset...

Sen ligger jag snällt ner, när kommer godiset?






Jag kan "Give me five" (eller "give me four" som husse fräckt måste påpeka, kan väl inte rå för att jag inte har fem fingrar som husse...)








Sen är det ju klassikern att tacka... och sen så måste jag ge husse en puss också (uähh, läbbigt, man vet ju aldrig var han har varit med den där munnen). I förrgår däremot så slapp jag pussa husse. Jag lyckades smita in till kattlådan och hämta något onämnbart som jag tog med in på köksmattan. Tyvärr hann jag inte tugga i mig det onämnbara för matte anade oråd lite väl snabbt. Hon skrek högt när hon såg vad jag hade gjort, men jag hade svårt att släppa taget om min trofé innan jag förstod att jag inte skulle få behålla den. Matte skvallrade för husse och då slapp jag alltså pussa honom på hela kvällen!


Det är faktiskt ganska jobbigt att vara en känd och berömd cirkushund, jag tror jag måste vila lite i soffan. Det är jag väl värd efter den här uppvisningen?